Jelleke's website

Website van Mariëlle Kuijpers

Zingen

Muziek maken doe ik al sinds de lagere school. Daar kreeg ik blokfluitles en dat vond ik erg leuk. Binnen de kortste keren speelde ik alles op mijn blokfluit, van kinderliedjes tot Top 40 liedjes.

 Het was dan ook niet zo raar dat ik méér wilde. Toen ons mam een klein keyboard kocht was ik de meest fanatieke gebruiker.  Nou, niet helemaal, ons pap speelde er ook op, maar dat van mij leek ergens op... ;-)

Een tijd later kocht ik een gitaar. En na enkele lessen, waar ik niks aan vond, alleen maar getokkel, heb ik mezelf maar wat akkoorden aangeleerd. Maar het nadeel van gitaarspelen is dat je de nagels van je linkerhand zo kort moet houden, en dat is niet goed voor een ex-nagelbijter...

Ondertussen was ik op het keyboard zo handig dat ik een kinderkoortje in de kerk ging begeleiden op het orgel. Later ben ik het koortje gaan dirigeren, wat eigenlijk nog leuker was.

Omdat ons pap actief was in de carnavalsvereniging, nam ik eens contact op met de boerenkapel. Ik mocht van iemand een klarinet lenen. Ik kreeg daarbij de opmerking: "Succes... gna gna..." Maar toen ik de week daarna bij de repetitie kwam speelde ik vrolijk mee. Als je eenmaal weet hoe je er geluid uit moet krijgen, lijkt de rest verrekte veel op blokfluit spelen. En dat was geen probleem, gna, gna :-p.

Bij de kapel hadden ze op dat moment niemand nodig, maar ik mocht wel blijven en deed vrolijk mee met mijn schellenring (tamboerijn maar dan zonder velletje erin...) Maar toen bij een optreden de grote trom speler niet mee kon, mocht ik dat een keertje overnemen. Dat was wel erg leuk, vond ik. De rest vond het wat minder want ik sloeg blijkbaar ietwat snel.... Ze zagen blauw na elk nummer, en dat was niet van de drank.

Na al die jaren muziek maken heb ik eigenlijk 1 grote wens. Voor ik dood ga zou ik  het liefst alle instrumenten eens willen uitproberen.... Of dat gaat lukken?.....

Maar hoe zit het nou met zingen?
Dat is tenslotte de titel van deze pagina.

Al vrij snel ontdekte ik het mooiste instrument, mijn eigen stem. Ik heb heel wat koren versleten. Ik vond het heerlijk om een hele berg nieuwe liedjes te leren en samen met anderen te zingen. Maar als ik dan alles kende, en er werd nagenoeg niets nieuws meer geleerd dan was de lol er snel af. Dus, hup, naar een nieuw koor. Lekker veel tijd steken in het leren van nieuwe liedjes. Tot ik ook die weer kende. Zo heb ik er een stuk of 4 gehad...

Toen ik in Best ging wonen zag ik een advertentie van een Barbershopkoor wat nieuwe leden zocht. Ik ging eens kijken en was meteen verkocht. 4-Stemmig a-capella zingen, ik vond het schitterend. Ik leerde (weer) nieuwe songs, en toen ik die kende, bleef ik toch hangen...
Het barbershopzingen had iets speciaals...

In 2003 was er in Veldhoven een barbershopconventie. Niet wetende wat ik daar kon verwachten ben ik gaan helpen bij de organisatie. Ons koor nam niet deel aan de conventie. Ik zag daar een optreden van een Amerikaans koor en wist meteen dat er veel meer te bereiken was met barbershopzingen.

Ik ging op zoek naar een ander barbershopkoor en vond dat in Oisterwijk. Ik ben hier 6 jaar erg fanatiek bezig geweest met zingen en alles wat er nog meer bij kwam kijken. En dat alles wat er nog meer bij kwam kijken werd me uiteindelijk te veel. in 2008 ben ik er gestopt.

Ik heb in Spoordonk een koor gevonden, the Singing Voices, waar ik me erg thuis voel. Wil je daar meer over weten, ga dan naar www.thesingingvoices.nl

Toen ik in 2006 meedeed aan een uitvoering van Jesus Christ Superstar maakte ik kennis met een paar leuke meiden. We besloten om een barbershopkwartet te gaan vormen. Een langgekoesterde droom van mij...
Jammer genoeg zijn we in het voorjaar van 2009 tot de conclusie gekomen dat we er eigenlijk geen tijd meer voor hadden. We hebben met pijn in ons hart besloten te stoppen met Superb.

Maar zingen doe ik nog steeds...  met veel plezier bij The Singing Voices, maar ook bij 't Bentje. Ontstaan uit The Singing Voices, de 2 gitaristen en een paar zangeressen. We hebben al een paar huwelijksvieringen opgeluisterd in de kerk.
En we hebben mooie reacties gekregen.

Wil je ons zien en horen? Ga dan naar 't Bentje.

 

't Bentje

Voor feesten en partijen...
Nee hoor, maar wel voor huwelijksvieringen in de kerk.