Jelleke's website

Website van Mariëlle Kuijpers

Lezen...

Lezen doe ik erg graag. Dat begon op jonge leeftijd al met stripboeken. 
Suske en Wiske was mijn favoriet. Maar die moest ik wel altijd delen met ons pap...

Vroeger werd altijd geroepen dat stripboeken niet goed waren voor de leesontwikkeling van kinderen. Ik ben het daar niet mee eens. Mijn leesontwikkeling liep als een trein. Bovendien staat Berty tegenwoordig wel eens versteld van bepaalde weetjes die ik zo ophoest. En die komen vaak uit de Suske en Wiske boeken die ik heb gelezen. Dus naast bevordering van de leesontwikkeling, hou je aan (goede) stripboeken ook nog eens een redelijke a.o. over (algemene ontwikkeling, voor degenen die geen Suske en Wiske hebben gelezen...)

Ik koop ze trouwens nog steeds hoor. Elke nieuwe aflevering neem ik mee. Ik vind het erg jammer dat Willy Vandersteen zelf niet meer schrijft. Toen Paul Geerts het overnam moest ik even wennen, maar na een tijdje ging het wel. Tegenwoordig is ook Paul ermee gestopt en ik vind de kwaliteit van de tekeningen en van de verhalen echt achteruit gegaan. Ik koop ze nog omdat ik mijn verzameling compleet wil houden, ik heb ze allemaal, maar dat is dan ook de belangrijkste reden...

 

 

Al vrij vroeg ben ik ook verslaafd geraakt aan de boeken van Thea Beckman. Dat begon met Kruistocht in Spijkerbroek. Ik vind het schitterend dat er een film van is gemaakt. Nu kan de jeugd van nu ook kennismaken met dit boek.... Maar vergeet ook zeker niet "Geef me de ruimte" en "Kinderen van Moeder Aarde". Beiden trilogieën.En tegenwoordig? Ach ja, wat lees ik eigenlijk niet?

In de tijd dat ik elke donderdag nog met de trein naar Best ging om bij Berty's ouders te gaan eten, kocht ik op het station een pocket van Robin Cook. Ik vond het verhaal wel goed en kocht er de week daarna weer een. Hij schrijft medische thrillers, heerlijk om je in te verdiepen. Nog steeds koop ik elk nieuw boek van hem wat uitkomt en ik haal ook regelmatig nog oude exemplaren uit de kast om weer opnieuw te lezen.

Maar ik ontdekte ook Michael Palmer. Die schrijft ook medische thrillers. Heel erg in de stijl van Robin Cook. Dus in mijn boekenkast tref je dan ook zijn complete collectie aan.

Toen ontdekte ik de boeken van Dean Koontz. Thriller / horror... Om te smullen. Staan ondertussen ook al heel wat verhalen van in de boekenkast.

Natuurlijk ontbreekt in mijn boekenkast ook Harry Potter niet... :-)

Mijn kerstcadeautje van afgelopen jaar was "Komt een vrouw bij de dokter" van Kluun. En het vervolg erop "De weduwnaar". Waarschuwing: Niet lezen als je snel jankt... Of lezen als je alleen bent.... Heftig hoor, maar erg mooi.... 

Misschien denk je nu wel: Hé, ik mis Grisham in dit lijstje. Nou sorry.... Daar heb ik 1 boek van, al wel 5 keer in begonnen, maar ik kom er niet doorheen. Ik kijk de films wel... ;-)

 

Suske en Wiske

Ik koop ze nog steeds...